Hallo!!
Door: Joost
Blijf op de hoogte en volg Joost
09 September 2004 | Kameroen, Buéa
De eerste dagen heb ik besteed aan het leggen van contacten met de mensen in het dorp en van de organisatie (da's hetzelfde!).
Eerste besprekingen met een basisschool in Limbe (aan de kust) gehad. We kunnen met de leerlingen van de woodshop aan de gang met het maken van speeltoestellen voor het schoolterrein. Deze eerste zakelijke ervaringen waren erg gemakkelijk verlopen. De directeur van de school wil dat het snel gemaakt gaat worden, omdat het schooljaar al begonnen is. ik ben met een van de leerlingen (Jules, voor de mensen die hem kennen) daar geweest en komende dagen zullen we de toestellen, zoals schommels en wipwap maken.
Maandag begint voor mij het introductie programma, georganiseerd door de mensen van UAC. Krijgen zelfs engels op z'n afrikaans. Ik ben benieuwd.
Deze dagen heb ik besteed aan het bespreken van het komend schooljaar voor de leerlingen. Heb veel overleg met Wietske, de Nederlandse, en ik kan nu al zeggen: Goed werk tot nu toe, Andre!! Ik hoop dat het plan het komende jaar zo zal uitpakken. Ik doe mijn best de lessen de juiste inhoud te geven, heb hier zeker al ideeen over.
Ben vandaag verhuisd naar mijn definitieve kamer, vanavond komen er drie Britse dames aan. Dan zijn we met acht vrijwilligers:
Ik,
wietske, is hier nog een maandje en is enkel bezig met het afronden van haar activiteiten hier.
Akiko, Japans en werkt in de pre-nursery.
Claudia, Duits en doet hetzelfde.
Angeleen, Taiwan en werkt voor de overkoepelende vrouwenorganisatie, net als UAC ook opgezet door de familie Orock.
En straks drie britten maakt acht. Ook zij gaan werken voor de (pre)-nursery.
Verder is er een local die heeft gezegd dat hij het lesgeven van de woodshop wel leuk zou kunnen vinden, wat hiervan terrecht gaat komen, zullen we zien.
Eerste ervaringen met het het die minder goed bevielen, men eet hier FoeFoe, meelballen die je gebruikt als lepel om een slijmerige soep naar binnen te werken......
Irma, gefeliciteerd en succes met je baan!
Jos, bedankt voor de mail, succes met het dragen van vlaggen.
Baas Frank, ik zal het binnenkort indienen bij de organisatie, misschien vinden ze het iets, voor zolang het regenseizoen nog duurt.
Airnbornmars-wandelaars, hoe is het bevallen? Was de loempiabooer er? en veel blaren opgelopen?
Okke, hoe was het in Duitsland verder? Ik hoop positiever dan het ongeval.
Harold en Lucien, geef je mailadres even, kun je sturen naar joosthoornweg@hotmail.com
francien, ik mis je en denk aan je, je foto staat er goed bij.
Familie, de groeten en marleen succes in Ghana vanaf volgende week!!!
09 September 2004 - 18:23
Coen:
Goed bezig Joost!
Je vermaakt je prima lees ik en je kunt je behoorlijk nuttig maken. Het klinkt alsof je het enorm naar de zin hebt daar! En dan komen er ook nog eens drie britse vrouwen bij. Je weet wat ze daarvan zeggen... Laat Francien maar een hoop foto's opsturen zodat je afleiding kan krijgen!! Even zonder gekheid... geniet ervan jongen. Maak het die leerlingen van je maar flink moeilijk met die Nederlandse gewoonten op school. Zijn ze vast niet gewent daar, of wel?
Ik heb morgen een afspraak met mijn beide begeleiders over mijn eerste concept scriptie. Ben benieuwd wat ze ervan vinden? Daisy heeft een leuke week achter de rug met haar nieuwe (tijdelijke) baan. Tussendoor klussen we nog wat in het nieuwe huis van Sander en drinken we op zijn tijd een lekker pilske! Wij vermaken ons hier wel...
Voor nu...
Cheers mate! -
10 September 2004 - 08:21
Regina:
Fijn te horen dat het goed gaat. Geniet ervan. Er is een brief naar je onderweg
Piet en Regina -
10 September 2004 - 09:31
Francien:
echt supergaaf dat alles zo voorspoedig verloopt en ik moet toch nog even zeggend at je een ware verhalenverteller bent. Dat belooft nog wat de komende maanden. Misschien is die internationale msn iets voor je. Dat heeft nico volgens mij ook. Verder gaat alles hier prima. Ik stuur je snel weer een mail en het zou super zijn als ik internet heb op mijn kamer. Met Okke is alles al beter, zijn spieren doen nog pijn. Carlien gaat wat minder, ze meot naar de neuroloog voor extra onderzoek, want kan haar hoofd nog niet rechtop houden. Ik laat je wel weten of er nieuws is.
Fijn dat je vorderingen op school en je contacten zo goed gaan. Ik ben trots op je. OZndag eten bij je ouders en marleen, zal wel de laatste keer zijn dat ik haar zie denk ik. Ook haar zal ik missen.
Ik denk aan je en ook jij staat er goed bij.
Liefs Francien -
10 September 2004 - 10:43
Paul V S:
Leuk om te zien dat je je site zo goed bij kan houden. Op deze manier is het voor ons erg makkelijk om op de hoogte te blijven van je avonturen.
Veel succes verder en ik blij je site volgen
groet
paul -
12 September 2004 - 12:04
Marleen:
hoi oost
kei leuk je gesproken te hebben over de chat. ben erg benieuwd hoe het vrijdag zal gaan. zal je zo snel mogelijk iets laten weten vanuit ghana.
geniet nog van de chouschous of zoiets :-}
dikke kus van mij -
12 September 2004 - 13:13
Bart:
Hey neef! Volgens mij heb je het errug naar je zin daaro! (jaloers!!!) Hoe is het met de regen inmiddels? Trouwens wel een beetje jammer dat je niet naar de familie BBQ bent gekomen... Nog 3 weken en dan is er ook weer een update terug te vinden op mijn site vanuit ergens in Midden Amerika ;-) Enjoy!!! -
13 September 2004 - 10:20
Irma En Gert:
hoi Joost, gaaf man dat het allemaal al zo snel gaat!! waar doe jij eigenlijk internetten? of is het daar niet zo afthans als ik denk? Leuk dat jullie met zo'n grote groep vrijwilligers zijn dat is zeker wel gezellig! Hier gaat alles zijn gangetje. De scouting is weer begonnen en het gaat zoals het gaat. Groetjes en tot de volgende mail Irma en Gert